Un român a primit 30 de ani de închisoare, pentru că a împușcat în cap un italian

În seara zilei de 24 septembrie 2018, italianul Alessandro Coltro trebuia să aducă 15.000 de euro în bancnote mici pentru a-i fi schimbate de Marius Lucian Haprian, în bancnote mari. Aceştia s-au întâlnit în spatele unui centru comercial, însă românul s-a dus fără bani, dar cu un pistol Beretta cu amortizor, scriu cei de la rotalianul.com citând Il Gazzettino.

Imediat, datorita faptului că Haprian nu avea banii la el, s-a iscat un conflict spontan, iar românul l-a împușcat de trei ori în cap pe italian. După ce italianul a fost doborât la pământ, a mai fost împuşcat odată în ceafă, după care i-a fost furată borseta în care erau cei 15.000 de euro. După ce a comis fapta, românul a ascuns arma într-o groapă, la aproximativ 300 de metri de casa în care locuia.

Pentru fapta sa, Tribunalul din Pordenone, l-a condamnat ieri, la 30 de ani de închisoare pe românul în vârstă de 48 de ani, pentru uciderea italianului. Inițial, procurorul Monica Carraturo a cerut închisoare pe viață, pentru crimă cu premeditare.

Teribila crimă s-a întâmplat în spatele unui centru comercial din Fontanafredda, provincia Pordenone, din nordul Italiei.

Despre Marius Lucian Haprian s-a aflat că a fost luptător în Legiunea de Onoare, este absolvent de psihologie și sculptor amator. În Italia, acesta locuia împreună cu două surori columbiene care dețineau pizzeria „Pali Alto” din Porcia, unde lucra și bărbatul român. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În urma anchetei s-a stabilit că românul avea o relație sentimentală cu una dintre cele două surori, Cricersa Garcia, iar acum femeia este acuzată că l-a ajutat pe român să scape de hainele pline de sânge și ar fi primit o parte din banii furați de acesta, respectiv suma de 8.000 de euro.

Pentru Cricersa Garcia procurorii au cerut doar doi ani de detenție, deoarece ar fi dezvăluit aceste detalii înainte de începerea procesului de judecată.

Bărbatul român a mai fost condamnat și pentru jaf armat, utilizarea de arme în locuri publice și posesie ilegală de arme.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com