Doi români au primit 28 de ani de închisoare în Spania, pentru că au jefuit și ucis un spaniol de 63 de ani

Totul s-a întâmplat în noaptea de 7 decembrie 2016, atunci când doi tineri români au pătruns în domiciliul unui bărbat spaniol de 63 de ani, pe bulevardul Peris e Valero din Valencia şi l-au omorât, scriu cei de la ziarulromanesc.es

Conform datelor din anchetă, românii au intrat în casă şi l-au lovit în repetate rânduri pe proprietar, pentru a dezvălui unde ține bani și obiecte de valoare. În cele din urmă și-au însușit un card de credit. Aceştia au decis să ucidă victima și au strangulat-o, fracturându-i laringele, așa cum este consemnat în sentință.

Imediat după ce au părăsit locuinţa victimei, aceştia au plecat spre Alzira (Valencia) şi s-au oprit la un bancomat, unde au încercat să extragă 600 de euro, de pe cardul furat. Operația a fost refuzată, însă camera bancomatului a permis identificarea lor, care împreună cu urmele de ADN au constituit una dintre probele de acuzare, la care s-a adăugat mărturisirea unuia dintre autori.

În urma anchetei desfăşurate, Curtea din Valencia i-a condamnat la 28 de ani de închisoare fiecare, pe cei doi tineri români pe care un juriu i-a declarat vinovați că au ucis un bărbat spaniol de 63 de ani.

Hotărârea impune două pedepse de 23 de ani de închisoare pentru omor și două pedepse la 5 ani de închisoare pentru tâlhărie cu violență și apreciază circumstanța agravantă de abuz de superioritate, deoarece juriul popular a considerat probat că faptele s-au desfășurat în așa fel încât „să diminueze semnificativ șansele victimei de a se apăra și de a cere ajutor”.

loading...

Unul dintre inculpați a explicat că a cunoscut victima cu trei sau patru ani înainte și a specificat că a întreținut relații sexuale cu el de două sau trei ori în schimbul banilor. S-a înțeles cu el într-un club, unde tânărul se ducea atunci când avea nevoie de bani, „pentru că acolo eram plătit pentru sex”, a spus el.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.es