Românii vor avea dreptul să muncească în Marea Britanie, doar dacă câștigă cel puţin 23.000 de lire sterline pe an

Perioada de tranziție de după Brexit se va încheia legal în data de ianuarie 2021, iar de atunci românii alături de ceilalți cetățeni UE, vor trebui să câștige minim 23.000 de lire sterline pentru a li se permite să lucreze în Marea Britanie, scriu cei de la stiristul.com

Ministrul de Interne, Priti Patel, va prezenta săptămâna viitoare noile reguli legale ale migrației, în care se va cere ca cetăţenii veniţi din UE să demonstreze că primesc pe an peste 23.000 de lire sterline, dacă vor să mai lucreze în Marea Britanie.

Cu toate acestea, suma limită va varia în funcție de domenii. Astfel, pentru anumite domenii, se va permite un salariu mai mic, însă imigrantul va trebui să obțină un punctaj mai mare.

Dimpotrivă, în domenii unde salariul minim este mai mare de 23.000 de lire sterline, cei care cer viză de muncă va trebui să câștige mai mult, pentru a nu pune în pericol locurile de muncă ale britanicilor, scrie The Sun.

Excepție fac, bineînțeles, cei care au obținut noile statute „settled” sau „presettled” puse la dispoziție de guvernul britanic. Articolul continua dupa reclame…

loading...

De exemplu, un pilot de avion care nu este cetățean britanic va trebui să câștige cel puțin 60.000 de lire sterline pentru a primi viză de muncă. De asemenea, Boris Johnson a arătat clar că nu vor exista niciun fel de concesii pentru sectoarele care se confruntă cu deficiențe.

Astfel este de înțeles că premierul dorește doar imigranți calificați în Marea Britanie – în ciuda îngrijorărilor că anumite sectoare are putea rămâne fără forță de muncă.

Ministrul de Interne, Priti Patel, va arăta detaliile complete săptămâna viitoare, însă se pare că lucrătorii din domenii care duc lipsă de personal
– cum ar fi îngrijirea socială sau construcțiile – ar putea primi mai multe puncte în cadrul noului sistem.

Un purtător de cuvânt al premierului a spus: „Sistemul va fi mai simplu și nu va face discriminări între țări. Premierul a subliniat că trebuie să demonstrăm că Marea Britanie este primitoare pentru talente – dar sistemul ar înceta să se bazeze pe importul de forță de muncă ieftină, cu un nivel scăzut de calificare.”

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiristul.com