Guvernul Orban vrea să-i aducă în ţară pe românii care muncesc în străinătate. Ce le pregăteşte …

Lipsa muncitorilor de pe piaţa muncii din România poate fi compensată cu aducerea acasă a românilor care muncesc în străinătate. Unul din primii paşi spre realizarea acestui lucru se concretizează zilele acestea, când Ministerul Muncii şi Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului au în lucru o platformă prin care Diaspora va putea să afle detalii despre locurile de muncă disponibile în România, scriu cei de la stirimondene.fanatik.ro

Astfel, Guvernul Orban pregăteşte pentru Diaspora un site cu locuri de muncă din România. Românii din străinătate vor putea să afle detalii despre locurile de muncă disponibile în România, a declarat joi şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Acesta a apreciat că România, în prezent, are nevoie de 400.000 de oameni care să lucreze în diverse domenii de activitate.

Un alt palier al acţiunii guvernamentale, dincolo de cadrul de reglementare pe care îl poate stabili Guvernul, este acela de facilitator şi de promovare a ofertelor din zona de muncă, astfel încât să venim în întâmpinarea companiilor şi să sprijinim, de cealaltă parte, dorinţa românilor pentru a-şi găsi un loc de muncă bine plătit, conform calificărilor profesionale, deci rolul de mediere în piaţa muncii, între companii şi angajaţi, şi în acest sens suntem, în momentul de faţă, în situaţia de a pregăti câteva acţiuni de mediere.

Una dintre acestea la care vreau să fac referire, cu titlu de exemplu: în momentul de faţă avem în piaţa muncii o cerere de forţă de muncă de aproximativ 400.000 de angajaţi, în special în zonele deficitare – Horeca, mecanică, electricieni, şi în acest sens avem, pe de altă parte, o oportunitate majoră în ceea ce înseamnă românii plecaţi la muncă în străinătate care ar putea fi aduşi, convinşi, înapoi în ţară pentru a-şi găsi un loc de muncă şi pentru a-şi continua planurile de viaţă acasă, cum e normal„, a afirmat Ionel Dancă.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirimondene.fanatik.ro