MAE a confirmat: Un român de 22 de ani a murit fără vină în urma atacului armat din Germania

Un tânăr român de 22 de ani din localitatea Adunații Copăceni, județul Giurgiu, a murit în atacul armat din Hanau, landul Hessa din Germania. Primarul din localitatea Adunații Copceni a fost cel care a confirmat decesul și a mers la familia tănărului pentru a o anunţa, specificând faptul că, mașina în care se afla victima fost pur și simplu ciuruită de atacator, scriu cei de la observator.tv

Conform relatărilor dezvăluite de presa germană, românul trăia de peste patru ani în Germania şi a fost la locul și la momentul nepotrivit. Acesta se ducea la un magazin atunci când a fost secerat de gloanțe.

“În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Suspectul dublului atac armat din Germania, în urma căruia nouă oameni și-au pierdut viața, printre care și un român, ar fi un german de 43 de ani identificat de tabloidul Bild sub numele de Tobias Rathjen, care și-a exprimat convingerile de extremă dreapta într-un clip video și într-o scrisoare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv

loading...