Românca Liliana de 45 de ani, „badanta” în Italia s-a stins din viaţă după două luni de suferință pe patul unui spital

Durere fără margini pentru familia Lilianei Zărnescu de 45 de ani din Roman. Fiica și-a văzut mama murind, după ce a zăcut mai multe săptămâni pe un pat de spital, la Spitalul Cardinale Giovanni Panico din Tricase, provincia Lecce, în Puglia, în urma complicațiilor provocate de o intoxicație cu medicamente, scriu cei de la rotalianul.com

Liliana Zărnescu avea 45 ani și lucra în Italia ca îngrijitoare de bătrâni. Era o femeie bună la suflet, ajuta pe oricine şi întotdeauna se bucura de tinereţe ei, fiind foarte cunoscută și apreciată de toată comunitatea românilor din zonă.

„O femeie extraordinară, un suflet mare și o inimă de aur”, ne-a mărturisit o româncă din Italia care o cunoștea foarte bine.

Despre cazul Lilianei ne-a povestit însă mai multe Carmen, unica ei fiică, venită din România să-i stea alături zi și noapte în ultimele două luni de
zile:

„Totul s-a petrecut în puțin timp și nimic nu a lăsat de înțeles că mama ar fi chiar atât de grav bolnavă încât să moară. În cursul lunii aprilie a anului trecut a venit în România și a stat o lună de zile în concendiu, nu se simțea prea bine și a mers la spital, la Roman, unde și-a făcut niște analize. I-au spus atunci că ar avea o intoxicație cu mercur, dar în Italia medicii au negat acest diagnostic, au spus că mama nu avea nicio intoxicație cu metale grele în organism.” Articolul continua dupa reclame …

Cu trecerea timpului, Liliana a continuat să se simtă rău, apoi a făcut o pneumonie pentru care i-au fost prescrise antibiotice. Acestea i-au afectat puternic și iremediabil ficatul, provocându-i o intoxicație în întregul corp. Pe data de 26 decembrie a fost internată la spitalul din Tricase unde situația ei s-a agravat tot mai tare până în momentul în care organismul i-a cedat:

„Ficatul era distrus, avea și insuficiență respiratorie, respira cu ajutorul aparatelor, îi erau afectați plămânii și rinichii”, ne-a mărturisit Carmen care încă nu poate înțelege cum de în doar câteva luni de zile mama ei să își piardă viața fără a da semne înainte că ar suferi de ceva deosebit de grav.

„I-au făcut în aceste două luni de când a fost internată în spital tot felul de controale, nu avea nicio tumoare pe nicăieri, a fost pur și simplu un colaps al întregului organism, dar nu am înțeles încă bine dacă mama mea ar fi putut fi totuși salvată sau dacă nu”, a mai povestit tânăra.

Moartea româncei i-a îndurerat pe toţi, era o femeie încă tânără, activă, cu poftă de viață, care numai în câteva luni de zile a căzut de pe picioare și s-a prăbușit pe patul unui spital unde și-a găsit sfârșitul.

Vestea acestei tragedii a găsit-o pe fiica ei fără un ban în buzunar, de aceea acum, Carmen are nevoie de ajutor material pentru a-și duce mama în țară, să o înmormânteze la Roman, alături de părinții ei. Oricine dorește să o ajute o poate contacta pe Facebook, pe profilul cu numele Carmen Zărnescu.

Ionela era o româncă din zona unde lucra Liliana şi a povestit următoarele:

„O femeie cu suflet mare și cu inimă de aur, s-a implicat întotdeuna în acțiunile caritabile la care participam, a ajutat mereu din puținul ei pe cei din jur. Sunt deosebit de tristă pentru ceea ce i s-a întâmplat și acum are ea nevoie de ajutorul nostru.”

„Drum lin, Liliana, ai ajutat pe această lume multe persoane, iar acum răsplata ta este în ceruri”, a mai adăugat Ionela.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com