ITALIA a ajuns cel mai mare FOCAR de CORONAVIRUS din Europa. În regiunea afectată trăiesc 176 de mii de români

Duminică 23 februarie 2020, autorităţile italiene au dat publicităţii ultimul bilanţ cu privire la temutul coronavirus. În acest moment există 132 de pacienţi infectaţi, 26 fiind internaţi la terapie intensivă, după ce, cu puţin timp în urmă, autorităţile au informat că sunt 113 cazuri confirmate, scriu cei de la cititulnudoare.ro citând ilmessaggero.it

Presa locală a publicat lista cu localităţile care sunt blocate şi se află în acest moment în carantină: Vo ‘Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano. În aceste 11 localităţi s-a anunţat intrarea în carantină generală, iar această măsură afectează deocamdată un număr de aproximativ 50.000 de persoane.

Autorităţile române au anunţat că orice persoană care a fost în aceste zone şi se întoarce în România, va fi introdusă în carantină timp de 14 zile, obligatoriu. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români. Autorităţile atrag atenţia celor care nu respectă măsurile impuse că riscă amenzi şi până la trei luni de închisoare.

Autorităţile locale au anunţat că vor fi ajutate de poliţiştii şi, la nevoie de forţele armate, ca să se asigure că nimeni nu mai ajunge pe stradă pentru a risca răspândirea coronavirusului.

loading...

Au fost închise instituţii publice, şcoli şi locurile publice, în general, şi au fost anulate o sumedenie de evenimente, inclusiv trei meciuri din campionatul naţional de fotbal, Inter – Sampdoria, Atalanta – Sassuolo şi Verona – Cagliari.

Premierul Giuseppe Conte anunţă că cei care nu vor respecta regulile impuse vor fi pedepsiţi, dar este convins că “oamenii vor înţelege că, dacă vor face un efort timp de câteva săptămâni este doar spre binele lor”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii nteresante pe portalul cititulnudoare.ro