Un tată își crește cei 5 copii într-o sărăcie lucie, după ce mama lor a murit de cancer acum 8 luni de zile

Într-o localitate din Iaşi, un tată se chinuie să-şi crească cei cinci copii şi înfruntă zilnic greutăţi greu de conceput. Cel mic are doar 3 ani, iar sora mai mare are 15 ani şi a fost nevoită să renunţe la şcoală, copleşită de necazurile de acasă, scriu cei de la stirileprotv.ro

În urmă cu 8 luni, mama copiilor s-a stins, răpusă de cancer. Familia locuieşte într-o singură cameră, nu mai mare de 5 metri pătraţi.

De ceva vreme, cea mai arzătoare dorinţă a familiei este să aibă o căsuţă decentă. Tatăl copiilor are 39 de ani şi le poartă de grijă, cum poate el mai bine, celor 5 frăţiori, cu vârste cuprinse în 3 şi 15 ani.

Tânărul tată spune cu mândrie că nu are patima alcoolului şi întreaga zi lucrează în gospodăriile vecinilor din sat, ca să câştige câte ceva de mâncare pentru cei mici.

Mihaela are 15 ani, este cea mai mare. A făcut doar 2 clase, iar când mama ei s-a îmbolnăvit, a fost nevoită să renunţe la şcoală, ca să-şi îngrijească fraţii.

loading...

Nu îndrăzneşte să viseze la un viitor mai bun: privirea ei e resemnată şi tristă.

Mihaela Ciofu: ,,Vreau să fiu lângă fraţii mei şi să-i ajut. Nu am mai mers la şcoală că a căzut mama la pat şi nu avea cine să aibă grijă de sora mea de 3 ani şi nu mai pot. Mi-aş dori să merg din nou, să am o posibilitate în viaţă, un loc de muncă.”

Vecinii îl ajută cu ce pot pe sărmanul tata şi îl cheamă cu ziua la lucru. Vecină: ,,Situaţia lui e grea, a rămas cu 5 copii şi nu are ajutor, nu are de unde.″

Orice ajutor în alimente, haine sau materiale de construcţii este binevenit, pentru că familia să poată depăşi impasul în care se află.

Familia locuiește în satul Popești din județul Iași. Cei care doresc să le dea o mână de ajutor, îl pot contacta pe primarul localității, Lupu Vasile la numărul de telefon 0760 259 345.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul stirileprotv.ro