Confirmare de la ministrul Muncii: “Banii sunt în buget. Cresc pensiile 40% la 1 septembrie. Este lege în vigoare. Da, vom creşte pensiile”

In fiecare zi apar contradictii in ceea ce priveste majorarea pensiilor ce trebuie facuta incepand cu data de 1 septembrie 2020. Cu toate acestea, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a confirmat ca pensiile cresc anul acesta cu 40% incepand cu 1 septembrie, scriu cei de la lool.ro

Pana in acest moment, existau incertitudini cu privire la aplicarea legii aflate deja in vigoare. Guvernantii ezitau sa spuna public daca vor permite aplicarea actului normativ sau vor proroga termenul prestabilit pentru efectuarea maririlor.

Din fericire pentru cei care primesc acesti bani, ministrul Muncii a confirmat in cadrul unei emisiuni televizate ca pensiile se vor mari. “Cresc pensiile”, a spus Violeta Alexandru.

“Asa este legea. (…) Imi pare rau, trebuie sa o spun: PSD intretine aceasta frica, PSD intretine intrebarile incontinuu pe acest subiect. Dimpotriva, banii sunt in buget. (…) Cresc pensiile. Este lege in vigoare. Da, vom creste pensiile”, a declarat ministrul Muncii, la TVR 1, fiind pentru prima data de la preluarea mandatului cand oficialul de la Munca afirma acest lucru.

Avem, asadar, raspunsul final cu privire la cresterea de 40%: aceasta va avea loc! Articolul continua dupa reclame …

loading...

Pentru a pune punct acestei dezbateri despre viitoarea majorare a pensiilor, liderul PNL, Ludovic Orban a declarat recent: “Deci, în Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele de bani, pentru că aşa era normal să fie prevăzute, pentru că era o lege în vigoare (…) Sunt banii prevăzuţi, deci dacă se execută acest buget înseamnă că banii sunt acolo şi vor fi majorate pensiile”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul lool.ro