Un român din Marea Britanie s-a trezit cu conturile blocate si poliţia la uşă, din cauza a 1000 de lire trimise în ţară

Un roman care lucra in Marea Britanie s-a trezit cu politia la usa, dupa ce a vrut sa trimita familiei in tara, suma de 1000 de lire. Politia din Regat nu sta la discutii, cand vine vorba de suspiciuni, mai ales daca aceastea vin de la cetateni comunitari UE si nu partea britanicilor, scriu cei de la stiristul.com

Ce s-a intamplat de fapt? Romanul Pavel P. a fost rugat de familia din tara sa trimita 1000 de lire sterline, pentru rezolvarea unor probleme urgente.

Deoarece transferul de bani presupunea si plata unor comisioane destul de mari, la sfatul unor prieteni, acesta a incercat sa trimita banii prin PayPal. Pregatit sa transfere banii, din neatentie, la completarea datelor de transmitere a banilor folosind adresa de email, in loc de .com, acesta a scris .ro, din obisnuita.

Imediat si-a dat seama ca a facut o greseala destul de mare si fiind totusi vorba de o suma consistenta de bani, a inchis tranzactia, si reincercat sa o initieze cu adresa corecta.

Cei de la PayPal nu au recunoscut adresa de email, pentru ca in baza “terminatiei” aceasta nu exista si au observat incercarea acestuia de a mai trimite 1000 de lire pe o alta adresa, iar in scurt timp i-a fost blocat contul.

loading...

Dupa ce au trecut 2 zile, aceasta s-a trezit la usa cu politia londoneza, pentru a verifica suspiciunea de frauda.

Dupa o scurta „perchezitie”, pentru a vedea ce bunuri se afla in casa, pentru romanul nostru, au urmat 2 saptamani de umblat pe la usi, de dat declaratii ca a gresit adresa de email si de demonstrat provenienta banilor.

Toata povestea s-a incheiat cu bine, dupa ce unul din angajatii londonezi, a realizat neimportanta evenimentului si situatia ingrata a romanului.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiristul.com