VIDEO – Sute de Români sunt Blocați la Granița dintre Austria și Ungaria. Maghiarii au Închis Frontierele de ieri seară

Ungaria a luat decizia de a închide granițele ieri seară, 16 martie, ora locală 23.00, în fața cetățenilor care nu sunt de naționalitate maghiară. Astfel, sute de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria, scriu cei de la cititulnudoare.ro

Românii aşteaptă o mână de ajutor de la autorităţile române, după ce acestea au fost înştiinţate de ceea ce se întâmplă la graniţă, la punctul de la Hegyeshalom, relatează publicația PresaSM.ro, aceasta fiind şi cea care a publicat filmulete primite de la românii revoltaţi.

În această dimineață, marti 17 martie, la zona de frontieră au fost trimise mai multe echipaje ale poliției din Austria. Oamenii sunt obosiți și nu primesc răspunsuri din partea autorităților, spun sătmărenii. În mașini sunt și copii mici, iar părinții devin îngrijorați.

Oamenii sunt lăsați în frig, fără explicații, așteptând cu orele la vamă. Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară,16 martie, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române. Li s-a spus că au de așteptat, dar aste era la ora 3:00. De atunci, nimic. Alții au precizat că au încercat să sune la ambasada României, dar la telefon nu a răspuns nimeni.

La ora 8:00, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară, deoarece nimeni nu este de vină, pentru că ei pur și simplu au fost prinși pe traseu.

loading...

Sursă VIDEO: Batea Ciprian Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul cititulnudoare.ro