TIR-ul lor s-a făcut praf în Franţa. Lucreţia a murit la 15 minute după ce soţul ei trecuse la volan. Trei copii au rămas fără mamă.

Lucreția Rus era șoferiță de TIR și mamă a trei copii. Aceasta a murit într-un teribil accident rutier, pe o șosea din Franța. Tragedia s-a petrecut ieri, 16 martie, pe autostrada A36 din Franța, după ce două TIR-uri s-au lovit în plin, scriu cei de la a1.ro

Înainte cu doar 15 minute de tragedie, Lucreția și Marius Rus, doi soți din comuna Rebra (Bistrița-Năsăud), ambii șoferi profesioniști, au oprit într-o benzinărie de pe autostradă, au alimentat, după care au făcut schimb de locuri.

Conform primelor informaţii, până în acel moment, Lucreția fusese pe scaunul șoferului. După ce au făcut schimb la volanul autocamionului, aceştia au reintrat pe autostradă şi imediat a avut loc nenorocirea. TIR-ul în care se aflau Lucreția și Marius Rus a lovit în plin în remorca unui alt TIR. În urma impactului, cabina în care stăteau cei doi români a fost spulberată.

Colegii lui Marius și ai Lucreției au văzut cum femeia a fost pusă direct într-un sac negru, aceasta decedând la locul accidentului. Marius a fost transportat în stare foarte gravă la spital.

„A fost în comă, iar apoi, în timpul nopții a fost supus la două operații. Am reușit să luăm legătura cu el. E conștient. Merge spre bine. Deci el a scăpat, doar soția lui a murit”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro primarul comunei Rebra, Ștefan Danci. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Echipajul de prim-ajutor ajuns la fața locului nu a putut face nimic pentru Lucreția. Mama a trei copii a fost declarată moartă. Soțul ei a supraviețuit, fiind transportat, în stare critică, la un spital din Franța, acolo unde medicii încearcă din răsputeri să îl salveze.

Marius și Lucreția aveau împreună trei copii. Cel mai mare, elev în clasa a VII-a, iar cel mai mic, de doar patru anișori.

Directorul general al firmei Filadelfia, Nelu Sighiartău, a declarat că “va face tot posibilul să asigure repatrierea Lucreției și aducerea în țară a lui Marius, vrem să ne ocupăm de oficiile de înmormântare și chiar să alcătuim un pachet pentru a-i sprijini pe cei trei copilași. Am înțeles că acum copiii sunt la bunica din partea mamei. Vrem să îi ajutăm pe ei și familia.”

“Sunt în stare de șoc! Dragă noastră colegă Lucreția, ai plecat în ultima ta cursă. Ai plecat spre ultimul tău drum! O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă un gol imens în sufletele celor dragi și o nemărginită durere!

Ne rugăm pentru soțul tău să scape cu viață și să fie bine să poată ajunge acasă la cei 3 copilași care îl așteaptă! Draga mea Lucreția … nu pot să cred așa ceva! Erai atât de tânără!”, a scris pe Facebook o prietenă a șoferiței românce.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro