O ZI NEAGRĂ pentru ITALIA – astăzi au fost raportate 627 de decese…

Situaţia din Italia a devenit tragică! La aproape o lună de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în peninsulă au fost raportate 627 de decese în ultimele 24 de ore, vineri 20 martie.Este cel mai negru bilanț de până acum. Numărul total al deceselor a depășit pragul de 4.000, scriu cei de la cititulnudoare.ro

Autoritățile italiene au anunțat vineri seară că numărul total al deceselor este de 4.032, după creșterea cu 627 în numai 24 de ore. Dintre acestea, cele mai multe s-au înregistrat în regiunea nordică Lombardia: 381.

Față de ieri, a crescut și numărul cazurilor noi de infectări: 5.986 de cazuri. Numărul total al celor bolnavi se ridică astfel la 47.021. Alte 2.655 de persoane se află la terapie intensivă. Este cea mai abruptă creștere de la izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Ieri, Italia depășise China la numărul deceselor provocate de noul coronavirus, deși virusul s-a răspândit din țara asiatică.

În România au fost confirmate, până acum, 308 infecții cu coronavirus. 31 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

ACTUALIZARE VINERI, 20 martie, ora 13.00. Grupul de Comunicare Strategică anunță că în data de 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul cititulnudoare.ro