Veste bună! MAE va aduce acasă românii care nu mai pot sta în Italia

Ca urmare a restrângerii drastice a activității economice din cauza epidemiei de coronavirus, foarte mulţi cetățeni români nu mai pot continua să rămână teritoriul italian. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că s-au identificat variante de transport aerian, în colaborare cu Ministerul Transporturilor, pentru aducerea în ţară a cetățenilor români, scriu cei de la observator.tv

“În continuarea eforturilor susținute pentru facilitarea revenirii în țară a unor cetățeni români aflați cu titlu temporar în străinătate și care au fost afectați de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea și prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul MAE.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie 2020, urmând ca detalii despre organizarea acestor curse de tip charter să fie comunicate în timp ultil cetățenilor români.

“Totodată, facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul observator.tv

loading...