Mii de români se întorc în ţară, dar există şi români care pleacă la muncă în străinătate.

În ultimile zile, mii de români s-au întors acasă, din aproape toate țările europene, iar autoritățile române au făcut tot posibilul să rezolve blocajele de la unele frontiere. Cu toate acestea, sunt și cetăţeni care pleacă la muncă în străinătate, scriu cei e la observator.tv

Astfel, un număr de 124 de români s-au îmbarcat ieri dimineață într-un charter, de pe aeroportul din Suceava, cu destinația Germania.

Conform primelor date furnizate de corespondentul Observator în Suceava, Andreea Petrescu, oamenii vor ajunge în Hanovra, unde vor lucra la cules sparanghel, lucru pentru care au contracte.

Muncitorii sunt din mai multe județe din nord-estul țării, iar angajatorul german a închiriat avionul de la o companie din București. Reprezentanții companiei de transport au precizat că este vorba despre un o solicitare primită din partea unui angajator german care poate lua, conform legislației din Germania, muncitori sezonieri, pe perioada determinată.

Aceștia au menționat că sunt la primul astfel de transport, dar că există mai multe cereri, pentru diverse aeroporturi din țară.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv