Veste BUNĂ! România achiziţionează din Coreea de Sud, 2 milioane de teste individuale pentru coronavirus

Autorităţile române au încheiat un contract cu o companie din Coreea de Sud şi acum aşteaptă să fie livrate 20.000 de kituri de testare pentru COVID-19 (circa 2 milioane de teste individuale), scriu cei de la digi24.ro citând Mediafax.ro

Astfel, o companie din Coreea de Sud va trimite 20.000 de kituri de testare pentru COVID-19, circa 2 milioane de teste individuale, către România, anunţă agenţia de presă Yonhap, care citează Ministerul de Externe din această ţară.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat duminică la Digi24 că dintre cele circa 2 milioane de teste individuale la coronavirus urmează ca în zilele următoare să ajungă în țară o primă tranșă de 200.000.

„Avem un contract în care Unifarm poate aduce în țară o cantitate mai mare, cel puțin pentru început sunt 200.000 de teste. Urmează ca în această săptămână să ajungă și în țară”, a precizat secretarul de stat.

Comunicatul Unifarm:

„În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular (Real Time PCR). Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200.000 de teste.”

Coreea de Sud a început foarte devreme testările şi a reuşit să pună sub control răspândirea virusului COVID-19.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro