Un PREOT italian s-a JERTFIT şi a MURIT, după ce i-a dat aparatul de respirat unui pacient mai tânăr

Preotul italian Giuseppe Berardelli de 72 de ani din Casnigo (Bergamo), a murit din cauza coronavirusului, dupa ce a refuzat sa foloseasca aparatul de ventilare a plamanilor pe care i-l cumparase comunitatea parohiala, scriu cei de la ziare.com

Acesta a luat hotărârea ca aparatul sa fie oferit unei alte persoane bolnave, mai tinere, pe care se pare ca nu o cunostea deloc.

Anuntul despre dovada de iubire a aproapelui a fost postat de James Martin, editor al revistei America si consultant al Dicasterului pentru comunicare din Vatican, scriu cei de la site-ul italian Araberara.

Alaturi de anunt, Martin a pus si un citat din Biblie, Evanghelia dupa Ioan, despre dragoste: “Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.”

“Este un Mucenic al Caritatii, un sfant precum Sfantul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat cu o familie si a fost ucis.

loading...

Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care sufera de coronavirus si al tuturor celor care ii ingrijesc, roaga-te pentru noi!,” scrie James Martin.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziare.com