Spania a cerut ajutorul NATO: 738 morţi din cauza COVID-19 în 24 de ore. Coronavirusul se răspândeşte mai repede decât în Italia.

Spania a cerut marţi un ajutor umanitar din partea NATO, în contextul în care a înregistrat un nou record de 514 morţi din cauza COVID-19 în 24 de ore, ridicând bilanţul total la 2.696, notează AFP, scriu cei de la stirileprotv.ro

Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii, numărul total de cazuri confirmate a progresat cu 20% de luni până marţi şi se apropie de 40.000, la 39.673, în timp ce autorităţile înmulţesc testele.

În faţa lipsei de echipamente, armata spaniolă a cerut NATO 500.000 de teste rapide pentru COVID-19, 1,5 milioane de măşti chirurgicale şi 450.000 de măşti de protecţie de tip FFP2 şi FFP3.

“Suntem în săptămâna dificilă”, în care “aşteptăm” să vedem dacă, prin izolarea strictă a populaţiei, “vom reuşi să atingem vârful pandemiei şi să vedem reducându-se numărul de cazuri”, a explicat directorul Centrului de alerte sanitare, Fernando Simon.

Pe întreg teritoriul ţării, numărul bolnavilor aflaţi la terapie intensivă se ridică la 2.636, iar al persoanelor vindecate la 3.794. Articolul continua dupa reclame …

loading...

“Din fericire, în fiecare zi avem în total mai multe persoane vindecate decât morţi”, a subliniat Fernando Simon.

Acest nou bilanţ a fost publicat în timp ce guvernul socialistului Pedro Sanchez a decis marţi să prelungească până la 11 aprilie izolarea spaniolilor, decretată la 14 martie. Parlamentul de la Madrid va trebui să astzi această prelungire.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro