VIDEO – Americanii au testat prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului

La începutul acestei săptămâni, SUA a început primul test al vaccinului împotriva coronavirusului, făcut pe o persoană sănătoasă, în oraşul Seattle. Vaccinul a fost testat pe Jennifer Haller, o femeie de 43 de ani, mamă a doi copii, care a acceptat să fie voluntară în procesul de testare a vaccinului, scriu cei de la lool.ro citând adevarul.ro

Într-un interviu oferit pentru o televiziune americană, Jennifer Haller a declarat că este încântată să fie prima persoană din lume pe care este testat vaccinul, subliniind că se mândreşte că poate contribui la salvarea vieţilor omeneşti. Femeia a mărturisit că este sănătoasă şi că se bucură de sprijinul celor apropiaţi.

Jennifer a menţionat că zilnic verifică şi înregistrează temperatura corpului, dar şi efectele secundare pe care le simte. Conform programului, voluntara urmează să primească a doua doză a vaccinului peste 4 săptămâni. După toate acestea, starea ei de sănătatea va fi monitorizată de către medici pe durata a 14 luni, pentru ca oamenii de ştiinţă să se asigure de eficienţa vaccinului şi că acesta nu provoacă efecte secundare îngrijorătoare.

Chiar dacă se va demonstra că vaccinul este eficient, specialiştii spun că vaccinul ar putea fi disponibil pentru toată lumea în nu mai puţin de un an.

În Statele Unite, Centrul medical din cadrul Universităţii din Nebraska a început testarea cu Remdesivir pe americani care au fost depistaţi cu COVID-19 după ce au fost evacuaţi de pe nava de croazieră din Japonia. Articolul continua dupa reclame …

Majoritatea oamenilor infectaţi se recuperează. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, persoanele cu boală uşoară se recuperează în două săptămâni, iar cei cu boli severe se pot vindeca între trei – şase săptămâni.

Sursă VIDEO: MSNBC Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul lool.ro