Situaţie disperată în Marea Britanie: 1.950 de persoane testate pozitiv – cea mai mare creștere din ultimele 24 de ore

Marea Britanie a înregistrat ieri 1.950 de persoane testate pozitiv, o creștere de 26% faţă de ziua precedentă, scriu cei de la angliamea.ro

Specialiştii au avertizat că sunt posibile 55.000 de cazuri de deces în Marea Britanie dacă rata decesului va fi 1 la fiecare 1.000 de cazuri. Guvernul englez speră ca numărul morților să poată fi menținut sub 20.000.

Consilierul științific principal al Guvernului, Sir Patrick Vallance a adăugat: „Un număr mai jos de 55.000 este un rezultat bun în ceea ce privește locul în care am spera să ajungem cu acest focar. Totuși situația este oribilă. Aceste numere ar reprezenta un număr enorm de decese.”

El a adăugat: „Nu cred că unul dintre noi a mai văzut ceva de genul acesta. Acesta situație este prima nu doar într-o generație, ci în 100 de ani”. Numărul actual de decese se situează la 56, după ce Scoția a înregistrat a doua moarte astăzi.

Premierul Boris Johnson a emis aseară o serie de măsuri drastice, în timp ce a avertizat că numărul de cazuri care ar putea fi dublat la fiecare cinci sau șase zile dacă Marea Britanie nu întreprinde acțiuni „draconice” acum.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul angliamea.ro