Video – Săptămâna aceasta, un grup de ROMI din Londra au revenit în ţară, după care au fost băgaţi în carantină

La începutul acestei săptămâni, un grup de zeci de cetățeni de etnie romă au venit din Londra şi au aterizat la Otopeni, fiind preluați de polițiștii care s-au asigurat că aceștia vor respecta măsurile de carantină, scriu cei de la regatulunit.com

Romi au fost aşteptaţi de către oamenii legii, care le-au explicat politicos cum să completeze formularele la revenirea în țară, dar s-au plâns între ei de „mirosul greu” degajat și de dificultatea cu care se exprimă aceştia în limba română.

„Ia vedeți măi tovarășii mei ce vine aicea”, spune unul dintre oamenii legii căre colegii săi. Echipa care se ocupă de triaj se adresează romilor, explicându-le cum să completeze formularele:

„ Ați completat formularele? Formularele le-ați completat? Completați formularele! Toată lumea completează formularele. Acolo! Acolo! Formulare! Bagajele mai târziu după formulare! Cine a completat drept înainte, care nu veniți aici!”, le comunică polițiștii.

Între ei însă, se plâng de faptul că cetățenii de etnie romă sunt certați cu apa și cu săpunul: „Ce mai put oamenii ăștia..”

loading...

Imaginile video au fost filmate la Otopeni luni după amiaza.

Surse din poliție au povestit pentru GÂNDUL.RO că Poliția Română a făcut pregătiri suplimentare pentru a asigura liniștea și ordinea publică în această perioadă.

Sursă VIDEO: RegatulUnit Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul regatulunit.com