Experţii englezi: “De acum 100 de ani, există un vaccin împotriva noului coronavirus, care a luptat deja cu unele boli cumplite.

Cu un secol în urmă a fost dezvoltat un vaccin împotriva tuberculozei, care ar putea reduce riscul de infectare cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre vaccinul împotriva Bacilului Calmette–Guérin (BCG), utilizat în principal împotriva tuberculozei. Acum este nevoie de un vaccin deja existent care nu va mai fi nevoie să obţină acreditările ce pot dura un an de zile. Pentru că se caută un vaccin existent, cercetători din patru țări vor testa dacă acesta este eficient și împotriva noului coronavirus, scriu cei de la a1.ro

Îmbucurător este şi faptul că vaccinul este unul destul de ieftin, o doză costând în jur de 30 de lire sterline în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, conform celor de la Daily Mail.

Cercetătorii speră că acest vaccin va putea pregăti sistemul imunitar să lupte împotriva noului coronavirus, înainte ca COVID-19 să genereze complicații.

Spre deosebire de vaccinurile pe care încearcă să le pregătească mai mulți specialiști din lume, vaccinul BCG nu implică existența unei tulpini de coronavirus, pentru generarea de anticorpi.

În schimb, vaccinul BCG ar activa întregul sistem imunitar, pentru lupta împotriva mai multor virusuri. De altfel, acesta mai este folosit și împotriva altor boli infecțioase, în afară de tuberculoză. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Experți în domeniul sanitar din Regatul Unit susțin că vaccinul BCG oferă protecție de până la 60 de ani. Însă, cercetătorii nu știu sigur dacă adulții care au fost vaccinați în copilărie sunt acum protejați de noul coronavirus şi nu există dovezi în acest sens.

Cercetătorii au început să recruteze voluntari pentru a testa BCG împotriva noului coronavirus, săptămâna trecută, la Universitatea Radboud din Țările de Jos. Alte teste sunt planificate în Regatul Unit, Grecia și Australia.

Teoretic, dacă se va dovedi eficient împotriva noului coronavirus, acest vaccin ar putea fi disponibil în câteva luni.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro