O bătrână din Brașov, izolată în casă, cere ajutorul: “Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia, pe 14 aprilie”

O postare făcută de Elena Paula Mate pe Facebook a stârnit rumoare şi tristeţe, în sufletele multor români. Momentele de compasiune sunt cât se poate de reale, scriu cei de la antena3.ro. Este vorba despre o bătrână din Brașov, care trăia izolată în casă și rămăsese fără mâncare şi bani. Într-una din serile trecute, bătrâna a cerut ajutor, unei femei pe care a observat-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește.

“Îmi este tare greu. Am trăit acum câteva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada “Constructorilor” nr. 2. Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă: “Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani.

“Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii când iau pensia în 14”. M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâți vecini. Doamne, dă – mi răbdare! Și eu care credeam că am văzut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund.

Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzătoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam in buzunar. Am sunat la interfon și am intrat. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea.

Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O voi să o întreb dacă mai are nevoie de ceva. Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe, nici la singurătate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Am stat ceva timp să mă liniştesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. “Nu ai luat nimic, mama mea”? “Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpăr”.

Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeşte neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni. Când luați coșuri pline cu de toate, întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați, dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se stie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu ştim cum rămânem”, a scris Elena Paula Mate în postarea de pe Facebook.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul antena3.ro