O femeie a murit în 10 zile, după ce fiul ei s-a întors din Marea Britanie şi nu a stat în carantină

O obligaţie pe care trebuia să o respecte un tănăr venit din străinătate, nu a fost respectată şi s-a întâmplat nenorocirea. Mai bine zis, acum două zile, un deces s-a întâmplat, pentru că un fiu întors recent din Marea Britanie şi bolnav de COVID-19, dar asimptomatic, a pus viaţa mamei lui în pericol, pentru că a încălcat obligația de plasare în carantină la sosirea în țară dintr-o zonă roșie sau galbenă, scriu cei de la gandul.ro

Marţi seară, autorităţile au anunţat cel de-al 80-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, acesta fiind al unei femei de 61 de ani din Satu Mare, o precizare rece scrisă într-un comunicat oficial, ce scotea la iveală o adevărată tragedie: pacienta a murit după ce a fost infectată de fiul ei, întors recent din Marea Britanie.

„Femeie, 61 ani, jud Satu Mare. Internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Recoltat și confirmat în data de 27.03.2020, decedată în 31.03.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronică cu dializa de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie. Contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic”, este anunțul din 31 martie.

Potrivit Adevărul.ro, din ancheta epidemiologică a reieşit că fiul femeii a luat decizia să se întoarcă în ţară, la o săptămână după ce Marea Britanie intrase oficial în lista ţărilor din „zona galbenă”, ţări cu peste 500 de cazuri de infecții cu noul coronavirus.

Astfel, în data de 21 martie, atunci când bărbatul a revenit în ţară, Regatul Unit avea deja peste 5.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus, dublu de cât are România astăzi, și era obligat să stea în izolare timp de două săptămâni de la întoarcerea acasă. Însă împotriva sfaturilor tuturor medicilor, tânărul a intrat în contact cu propria mamă, care suferea de 15 ani de insuficienţă renală cronică, dar şi de o afecţiune oncologică, pentru care urma un tratament cu chimioterapie. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Medicii atrag atenția că este absolut necesar să protejăm mai ales persoanele vulnerabile, în vârstă sau/ și cu comorbidități.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul gandul.ro