Erau căsătoriţi de 51 de ani şi au murit de coronavirus, la doar șase minute unul după altul

Povestea tristă a doi pensionari americani a făcut înconjurul lumii, după ce a fost relatată CNN şi preluată de cei de la observator.tv Adrian și Stuart Baker erau doi americani din Florida, Statele Unite, care au trăit peste 50 de ani ca un cuplu inseparabil și au murit împreună, într-un interval de șase minute, aceştia fiind uciși de coronavirus.

Adrian în vârstă de 72 de ani, și Stuart de 74 de ani, îşi trăiau liniştiţi bătrâneţea în Boynton Beach, Florida, fără a acuza probleme semnificative de sănătate, fiind cunoscuţi de toţi prietenii ca fiind inseparabili.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, situația acestora s-a schimbat radical, când cei doi au început să se simtă rău.

Buddy Baker, fiul celor doi și un cunoscut impresar din fotbalul american, susține că “au mers la medic, însă doctorul i-a trimis acasă. Starea lor nu s-a îmbunătățit așa că au mers din nou la doctor, iar acesta le-a recomandat să încerce la spital. De acolo au fost trimiși din nou acasă, dar cu mențiunea că ar trebui să rămână în izolare până când își revin. Vorbim despre o perioadă în care încă nu intraseră în vigoare măsurile anticoronavirus, așa că nu ne gândeam că o să avem parte de o tragedie care îți schimbă viața”.

Buddy Baker își continuă povestea și spune că “îi sunam constant să văd situația lor. Starea lor de sănătate nu se îmbunătățea. Astăzi se simțeau mai bine, iar mâine aveau din nou mari probleme. Pe 19 martie s-au prezentat din nou la spital. Tata avea febră și astm, așa că a fost internat. Mama nu a fost internată. Am continuat să ne menținem optimismul. Vorbeam zilnic cu tata și părea că poate să răzbată, deși a ajuns și la Terapie Intensivă. Am continuat să ne menținem optimismul”. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În ziua de 24 martie a venit şi vestea care i-a dărâmat. Stuart fusese confirmat cu noul coronavirus, iar medicii erau convinși că are șanse minime de supraviețuire.

Au decis să o ducă și pe Adrian la spital, ca măsură de precauție, deși femeia nu prezenta simptome de infectare cu noul coronavirus. Însă, după numai 45 de minute de la internare, Buddy și sora lui au fost informați că nivelul oxigenului din sânge este extrem de redus și că foarte probabil nici Adrian nu va rezista.

A fost momentul în care copiii celor doi au decis să-i interneze împreună, în aceeași cameră a unui Centru de îngrijiri paliative. Iar Adrian și Stuart au fost decuplați de la ventilatoare astfel că și-au petrecut împreună ultimele minute din viață, cei doi murind la un interval de șase minute.

Decesul părinților l-a făcut pe Buddy să spună că “părinții mei erau compatibili și inseparabili. Sperăm ca oamenii să audă povestea noastră și să facă ceea ce trebuie. Făcând ce trebuie poate nu vor fi afectați sau familia lor nu o să fie afectată. Sau poate vor proteja o altă familie să nu aibă parte de durerea și agonia de care noi avem parte în aceste momente. Până nu te lovește pe tine sau pe cineva drag ție, ai senzația că auzi doar povești și că ție nu ți se poate întâmpla. Sperăm ca moartea părinților noștri să nu fi fost în van și oamenii vor înțelege că trebuie să mențină distanța și să stea cât mai mult în case”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv