„Oamenii ăștia sunt cheia!” – din cei 60 de voluntari care donau sânge, 40 au fost depistați pozitiv cu coronavirus şi habar n-aveau.

În plină pandemie de coronavirus, medicii, împreună cu oamenii de ştiinţă, caută metode prin care să înţeleagă de ce unii sunt asimptomatici şi nici măcar nu ştiu că sunt purtătorii virusului, scriu cei de la a1.ro citând reuters.com Astfel, se pare că sângele unor donatori dintr-una dintre zonele roșii ale pandemiei de coronavirus ar putea fi elementul lipsă din lupta pentru un tratament împotriva COVID-19.

“Oamenii din Castiglione D’Adda sunt studiu de caz! 70% din cei care au venit să doneze sânge aveau anticorpi anti-coronavirus. Toți asimptomatici. Plasma lor ar putea fi soluția.”

Cadrele medicale au cerut ajutorul locuitorilor din Castiglione D’Adda, una dintre localitățile în fosta zonă roșie a focarului italian de coronavirus, Lodi, pentru o acțiune de donare de sânge şi se așteptau să descopere câteva cazuri de oameni infectați cu COVID-19.

Contrar tuturor previziunilor, rezultatul testelor a depășit orice așteptare: din cei 60 de voluntari, 40 au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Habar n-aveau!

Medicii au observat că toți erau asimptomatici, au intrat în contact cu virusul, l-au luat şi nu au dezvoltat probleme medicale, dar și-au format anticorpi împotriva lui. Niciunul nu a fost luat în vreo evidență oficială. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Pentru a înţelege cum evoluează virusul la cei infectaţi şi declaraţi asimtomatici, o echipă de chinezi lucrează deja cu anticorpi prelevați de la pacienți vindecați.

O echipă de oameni de ştiinţă din China a anunţat că a izolat mai mulţi anticorpi pe care îi consideră “extrem de eficienţi” la blocarea capacităţii noului coronavirus de a pătrunde în celule şi care ar putea fi de folos la tratarea sau prevenirea COVID-19, informează miercuri Reuters.

Cercetătorii din China spun că testele pe oameni ar putea începe peste șase luni.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro