Experții americani: „Marea Britanie ar putea fi cea mai afectată națiune din Europa…”

Nu este de glumă când vine vorba despre răspândirea coronavirusului în rândul englezilor. Conform specialiştilor, Marea Britanie ar putea fi cea mai afectată națiune din Europa, cu 66.000 de morți în primul val al focarului de coronavirus, o cifră de trei ori mai mare decât se estimează în Italia, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând dailymail.co.uk

Cercetătorii de la Universitatea Washington arată că 151.680 de persoane vor muri din cauza COVID-19 pe continent, conform Daily Mail. Aceştia au mai declarat faptul că, Marea Britanie ar putea înregistra până în iulie, aproape jumătate din totalul deceselor din Europa și de trei ori mai mult decât Italia (20.000 de morți).

Spania ar putea ajunge la 19.000 de decese, iar Franța 15.000, potrivit modulării experților americani. Cu toate acestea, consilierii științifici ai guvernului britanic au spus că aproximativ 20.000 de oameni din Regatul Unit vor muri în timpul pandemiei.

Cercetătorii de la Universitatea Washington au folosit datele locale și internaționale cu privire la numerele de cazuri, precum și defalcarea mortalității în funcție de vârstă din Italia, China și SUA. Ei au spus că un aspect cheie a fost numărul de paturi de spital și capacitatea urgențelor din fiecare țară.

În cazul în care se adeveresc spusele cercetătorilor, Marea Britanie va avea în jur de 102.794 de pacienți cu coronavirus în vârful focarului şi cu 17.765 mai multe paturi decât cele disponibile în prezent. Articolul continua dupa reclame …

Se estimează că 24.544 dintre acești pacienți vor trebui mutați la terapie intensivă, unde există doar 744 de paturi gratuite în prezent.

În calculul previziunilor realizate de cercetători nu sunt incluse şi cele aproape 10.000 de paturi disponibile acum la spitalele temporare NHS Nightingale din Londra, Birmingham, Manchester, Harrogate și Bristol. Câteva sute de paturi se mai găsesc şi în spitalele construite în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net