Românul Adrian Oprișa, fost șofer de taxi la Petrila, este lăudat în presa germană ca fiind „sparanghelistul model în Saxonia”

Săptămana trecută a ajuns la Spargelhof Schertenleib din Pulsitz, localitate din Ostrau, în Saxonia, un număr de cinci lucrători români, iar unul dintre ei este Adrian Oprișa, fost șofer de taxi în orașul său natal Petrila, scriu cei de la ziarulromanesc.de citând Saechsische.de

Adrian Oprișa are 33 de ani si nu este străin de ferma de sparanghel a familiei Schertenleib.

„Am venit aici în ultimii trei ani”, spune el. „Călătoria a fost un pic dificilă. A trebuit să așteptăm nouă ore pe aeroportul din România, deoarece controalele s-au prelungit mult timp, spune Adrian Oprișa.

Managerul junior Mathias Schertenleib, care i-a ridicat pe români pe aeroportul din Düsseldorf joi înainte de Paștele catolic, a trebuit să aștepte.

„Din fericire, există un fermier pe care îl știm că locuiește în apropiere. Am putut să petrecem timpul cu el și nu a trebuit să așteptăm la aeroport”, spune Schertenleib. Întâlnirea a creat bucurie de ambele părți. Articolul continua dupa reclame …

Sunt în general români care au venit în Pulsitz în ultimii ani. Doar un tânăr este nou. „Dar a plecat la început. Se va integra rapid, cred”, spune Mathias Schertenleib. Mai sunt câțiva lucrători sunt pe câmpul de sparanghel din Jahna. De asemenea, veniți din România.

Cu toţii sunt prietenoși, de ajutor și cooperarea este bună. „Ne bucurăm că avem angajații noștri familiari înapoi la fermă”, a spus Schertenleib. Lupta a durat destul de mult, organizarea nu a fost ușoară. „Acum suntem puțin mai încrezători că putem face față bine sezonului”, a spus fermierul.

Muncitorii oaspeți români se mai ocupă și cu alte munci care apar la fermă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Germania, pe portalul ziarulromanesc.de