Opt copilaşi au rămas orfani de tată. Nicu Urzică avea 34 de ani, era din Suceava şi a murit la Londra, răpus de coronavirus

O tragedie fără margini s-a abătut asupra familiei Urzică din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava. Opt copilaşi au rămas orfani de tată, după ce acesta a murit răpus de coronavirus. Tânărul Nicu Urzică a plecat la muncă în Anglia pentru a le oferi o viaţă mai bună soţiei şi copiilor săi. Acesta muncea în construcţii, pe şantierele din Londra, scriu cei de la obiectivdesuceava.ro

Totul a început cu simptome de răceală. Din cauză că i-a fost rău, bărbatul nu a mers la muncă o săptămână. Când i-a fost mai bine, doctorul i-a dat voie să se întoarcă la serviciu, doar că după 2 zile i s-a făcut şi mai rau. Nicu a rămas acasă două zile, apoi a început să aibă dificultăţi de respiraţie, simţind că se sufoca. A sunat la salvare şi după 3 ore de aşteptare, o ambulanţă l-a dus la spital, unde a fost internat direct pe sectţa de ATI.

A stat internat o săptămână întreagă la Terapie Intensivă si totul părea că merge spre bine, ba mai mult, doctorii se gândeau la externare, când dintr-o dată starea de sănătate i s-a agravat. Nicu s-a stins la Londra.

Opt copii au ramas orfani de tata. Nicu a murit rapus de coronavirus

”Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit, plin de durere, Ianis Urzică, fratele lui Nicu, pe care acum toată familia îl plânge și îl așteaptă acasă, în sicriu, din păcate. Articolul continua dupa reclame …

loading...

”Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie. Toți prietenii lui din Londra au strâns o sumă mare pentru a ajuta copiii, dar ei au rămas fără tată. Toți banii din lume nu le vor mai aduce tatăl înapoi. Cei mici nici nu și-l vor aminti”, a completat Ianis Urzică.

Restricțiile în vigoare permit accesul la înmormântare a maximum opt persoane, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi prezenți părinții și frații săi.

Întreaga comunitate românească din Londra s-a mobilizat exemplar și în doar 24 de ore a strâns aproape 90.000 de lire sterline, pentru a ajuta familia greu încercată, propunându-și să ajungă la suma de 100.000 de lire sterline. Donatii se pot face si AICI, pe platforma gofundme.com.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul obiectivdesuceava.ro