Anglia – Un român a fost condamnat la 14 ani de închisoare, pentru că a bătut un pensionar englez până l-a băgat în comă

Tânărul român se numeşte Florin Rîpă, are 19 ani şi a ajuns în Marea Britanie, în anul 2014. Acesta avea în acel moment antecedente, deoarece fusese arestat înainte la Paris, fiind acuzat de furt agravat, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Daily Express.

Anul trecut în ziua de 7 noiembrie, Florin Rîpă l-a atacat pe David Cooper, un pensionar în vârstă de 70 de ani din Marea Britanie. Tâlharul român l-a lovit pe bătrânul aflat într-un tren, cu pumnii şi picioarele în cap, până l-a băgat în comă.

Organele de anchetă au stabilit că înainte să se urce în tren, românul consumase doi litri de votcă și fumase canabis, fapt ce l-a făcut foarte agresiv.

La o oră după ce l-a lăsat inconștient pe pensionar, Rîpă a atacat-o pe Linda Murphy, de 61 de ani, în timp ce aceasta se ducea la lucru, în Great Bridge, West Midlands. Tâlharul a lovit-o în față de două ori, după care i-a luat geanta ce conținea 15 lire sterline și telefonul mobil.

Cu o lună înainte să atace cele două persoane, el fusese eliberat din închisoare, unde stătuse șase luni, pentru tentativă de tâlhărie în Londra. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Rîpă și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la 14 ani de închisoare de Curtea Coroanei din Wolverhampton.

Potrivit procurorului, David Cooper a fost în comă timp de 10 zile și a petrecut trei săptămâni la terapie intensivă după atac.

Apărătorul românului a declarat că Rîpă nu prea își amintește de atacuri din cauză că era sub influența alcoolului și a canabisului.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net