12 români din diaspora au murit de noul coronavirus în ultimele zile, iar numărul total al deceselor a ajuns la 87

În ultimele zile, un număr de opt români infectaţi cu noul coronavirus au murit în Italia, doi dintre aceştia fiind din Franţa, iar alţii doi din Marea Britanie. Conform datelor statistice, numărul cetăţenilor români din afara ţării care au decedat din cauza infectării cu COVID-19 au ajuns la 87, informează marţi, 28 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică (GCS), conform jurnalemigrant.com

Potrivit GCS, 1.963 de cetăţeni români din diaspora au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus: 1.247 în Italia, 560 în Spania, 28 în Franţa, 30 în Germania, 69 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.

De la începutul epidemiei şi până la acest moment, au decedat 87 de cetăţeni români aflaţi în străinătate: 27 în Italia, 18 în Franţa, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, câte unul în Suedia, Elveţia şi SUA.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 21 au fost declaraţi vindecaţi: 9 în Germania, 8 în Franţa, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia, precizează GCS.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul jurnalemigrant.com

loading...