„Inteligența artificială” ne spune DATA EXACTĂ la care se va termina pandemia de coronavirus.

Toată planeta caută răspunsuri la întrebarea: când se va termina această pandemie? Un program bazat pe inteligența artificială, dezvoltat în Singapore, ne arătată cu destulă exactitate, care sunt datele exacte la care se va sfârși în mai multe țări pandemia COVID-19, scriu cei de la ciao.ro citând Mashable SE Asia.

Zilnic apar noi informaţii despre COVID-19, iar de dimineaţa până seara, acestea sunt combătute sau dispar la fel de uşor cum au şi apărut. Referitor la răspunsul întrebării de mai sus, cercetători și medici îşi spun fiecare părerile, care de multe ori se bat cap în cap, dar până acum niciun om nu a avansat o dată exactă, deoarece implicațiile sunt mari.

Cei de la go4it.ro ne relatează că în acest moment există un program dezvoltat de Singapore University of Technology and Design (SUTD), care folosește date de pe platforma Our World in Data şi care include numărul total de cazuri confirmate, numărul de morți, cazurile noi sau informații despre populație.

Programul foloseşte tehnologia AI, care are un algoritm ce ne poate arata când este atins punctul culminant în țările pentru care sunt disponibile informații și apoi data exactă la care pandemia se termină. Conform informaţiilor actualizate, algoritmul estimează că la nivel global sunt 100% șanse să scăpăm de virus pe 1 decembrie. Există și probabilitatea de 97% ca acesta să dispară în jur de 31 mai.

ATENŢIE! Pe pagina site-ului ddi.sutd.edu.sg există şi o avertizare, unde se spune că informaţiile de pe site sunt „DOAR STRICT în scopuri educaționale și de cercetare și poate conține erori. Modelul și datele sunt inexacte pentru realitățile complexe, în evoluție și eterogene din diferite țări. Previziunile sunt incerte prin natură. Cititorii trebuie să ia orice prognoză cu prudență”.

The site provides continuous predictive monitoring of COVID-19 developments as a complement to monitoring confirmed cases.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ciao.ro