Nemţii ne trimit acasă lucrătorii români suspecți de Covid. Vor veni cu autocarele, pentru a fi tratați de statul român

În momentul când angajatorii nemţi i-au luat la muncă pe sezonierii din România, au promis să le ofere asistență sanitară în Germania, doar că acum, lucrătorii români bolnavi sunt trimiși acasă, pentru a se trata în România, scriu cei de la ziarulromanesc.de

Autoritățile germane, intenționează să-i repatrieze pe muncitorii români suspecți de coronavirus care au plecat să lucreze în agricultură. Un grup de câteva sute de români ar urma să se întoarcă în țară cu autocarele, conform celor de la evz.ro.

În acest context, mai mulţi muncitori sezonieri români suspecți de coronavirus, care au plecat cu avionul în Germania luna trecută, vor fi trimiși înapoi în România cu autocarele. Publicaţia gazetadecluj.ro a aflat din surse sigure, că un grup de 200 de persoane urmează să fie trimis în țară cu autocarul, deoarece o cursă aeriană care trebuia să-i repatrieze, pe aeroportul de la Târgu Mureș, a fost anulată.

Românii veniți din Germania vor intra în carantină pentru două săptămâni, iar cei care prezintă deja simptomele contaminării cu noul coronavirus vor fi internați în spitale.

Conform datelor, până la această dată, peste 9.700 de muncitori sezonieri au plecat cu mai multe curse aeriene, de pe aeroportul din Cluj, către mai multe state din Vestul Europei, unde urmau să lucreze în agricultură. România e singura țară care a permis zboruri speciale cu muncitori sezonieri către alte state. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, susține că nu are informații despre repatrierea muncitorilor din Germania, pe motiv că sunt suspecți de Covid-19.

El a precizat că a existat o situație în care s-a dorit repatrierea unor lucrători români din Germania, însă din motive legate de condițiile de lucru și de cazare. Între timp, însă, cursa respectivă a fost anulată.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.de