Ghiță Juravle de 39 de ani din Suceava, a căzut din picioare şi a murit. Acesta lucra în Anglia, era căsătorit si avea doi copii mici …

O familie de români din Anglia trece în acest moment prin clipe cumplite, după ce stâlpul familiei, Ghiță Juravle a murit secerat de o boală necunoscută. Acesta era căsătorit, avea doi copii mici şi era de patru ani în Anglia, lucrând în sectorul construcțiilor, scriu cei de la spynews.ro

Bărbatului român i s-ar fi făcut rău în propria casă, iar până la venirea Ambulanței, acesta a murit, potrivit obiectivdesuceava.ro. Ieri a avut loc autopsia, iar rezultatele urmează să vină la începutul săptămânii viitoare, moment în care se vor afla și cauzele decesului.

După întâmplarea nedorită, familia lui Ghiță dorește să îl înmormânteze pe bărbat în satul natal, dar soția și copiii nu știu cum să procedeze, temându-se de intrarea în carantină la revenirea în țară.

Familie este speriată de faptul că, repatrierea nu se poate face din cauza pandemiei de coronavirus. Bărbatul a murit în Anglia, iar familia nu îi poate aduce corpul în țară pentru a-l înmormînta creștinește.

„Nu știu cum vom proceda. E clar că îl vom duce în țară să-l înmormântăm, dar din cauza situației actuale eu și copiii nu putem merge. Nu sunt zboruri și chiar dacă am pleca cu o mașină, ne bagă în carantină. Nu pot să cred ce mi se întâmplă. Am venit acum patru ani în Anglia și în sfârșit ne mergea bine. Soțul muncea în construcții. Nu a fost niciodată bolnav. Nu urma niciun tratament. Familia vrea să mă întorc în țară, dar nu știu cum voi face. Băiatul cel mare e în clasa a VI-a. E greu să-l iau acum și să-l duc în România”, a povestit frântă de durere Lenuța Juravle, soția lui Ghiță.

Cei care le sunt prieteni, împreună cu comunitatea de suceveni din Anglia, au demarat o campanie umanitară, pentru a ajuta familia bărbatului care a murit la doar 39 de ani.

Și primarul comunei Burla, din Suceava, s-a implicat serios, încercând să obțină o derogare de la Prefectura Suceava pentru ca femeia să își poată conduce soțul pe ultimul drum.

”Am discutat la Prefectură, la DSP, poate obținem o derogare, să poată soția împreună cu cei doi copii să vină în țară, la înmormântare. Dar nimeni nu știe cum va fi după data de 15 mai. Sperăm să poată să-l țină la morgă până vom vedea cum stau aici lucrurile”, a spus primarul Viorel Pintiliuc.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul spynews.ro