Viorel Cataramă s-a ales cu dosar penal, după ce a mers în Ialomița ca să se infecteze cu COVID-19.

Cu doar o luna în urmă, Viorel Cataramă declarase că vrea să fie lăsat să se infecteze cu COVID-19, pentru a demonstra că „nu se întâmplă nimic”. Pentru a-şi realiza “dorinţa”, acesta a mers joi 7 mai 2020, în comuna ialomiţeană Bărbuleşti şi a îmbrăţişat mai multe persoane, scriu cei de la libertatea.ro

De reţinut că la finalul lunii trecute, în comuna Bărbulești a apărut un focar cu 26 de cazuri de coronavirus (astăzi sunt 70), motiv pentru care primarul ceruse instituirea carantinei în localitate.

Parchetul Judecătoriei Urziceni a anunțat că a deschis dosar penal pe numele lui Viorel Cataramă, cu toate că acesta şi-a susținut nevinovăţia, deoarece nu a încălcat nicio lege când a mers în comuna ialomițeană.

„Nu este niciun motiv pentru deschiderea unui dosar penal. Nu am încălcat nicio lege și am făcut acest lucru pentru a demonstra că măsurile luate de autorități sunt incorecte. Gestul meu este gestul unui patriot care este dispus să-și dea viața pentru țara lui”, a declarat Cataramă, potrivit Mediafax. Viorel Cataramă a declarat că este convins că nu va păți nimic, în urma gestului său, și că nu crede în măsurile anticoronavirus luate de Guvern.

Am ferma convingere că nu voi păți nimic și voi putea demonstra că falimentarea României și suprimarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovați vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu!”, a scris politicianul pe pagina lui de Facebook. Articolul continua dupa reclame …

loading...

„În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19”, transmite instituția, într-un comunicat.

Sursă video: Mediafax Ro

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul libertatea.ro