Ministrul Muncii vine cu vești noi despre pensii. Anunțul se adresează tuturor pensionarilor din România

Degringolada în timpul epidemiei de coronavirus este resimţită şi de pensionarii români. Unii spun că NU sunt BANI, alţii declară majorarea pensiilor ca fiind nepotrivită în acest moment, iar premierul Orban spune că pensiile TREBUIESC MAJORATE!

Fiecare dintre pensionari se aşteaptă la o reducere a majorării punctului de pensie din cauza situaţiei actuale, dar aşteptările sunt mari şi trebuiesc respectate, chiar dacă nu vor fi de 40%, cum au fost trecute în bugetul pe acest an.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit, sâmbătă, cu noi vești despre pensii și a declarat că nu are motive în acest moment să îngrijoreze pensionarii.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vorbit, sâmbătă, la România TV, despre bugetul actual și a venit cu noi vești despre pensii, ce ar trebui majorate din septembrie.

Astfel, ministrul Muncii spune că așteaptă o evaluare de la Finanțe, dar în acest moment nu are motive să îngrijoreze pensionarii, scriu cei de la fanatik.ro Articolul continua dupa reclame …

loading...

“Aştept evaluarea pe care ministrul Finanţelor o va face asupra încasărilor la Buget. Dacă situaţia este corespunzătoare cu ceea ce dorim să fie, nu am niciun motiv să îngrijorez pensionarii şi să promovez un alt discurs.

Rolul meu este să aplic legea şi să susţin prioritizarea cheltuielilor în buget de aşa manieră încât să respectăm legea cum este ea”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Punctul de pensie ar trebui să crească cu 40% din toamnă

Violeta Alexandru spune că nu sunt probleme cu banii pentru pensii, cel putin în acest moment.

Ministrul Muncii recunoaște însă că pot să apară schimbări în viitorul apropia, dar acest lucru nu ar trebui să sperie pensionarii acum.

“În loc să fac declaraţii publice, mi-am concentrat atenţia pe dreptul oamenilor şi pe a face tot ce e omeneşte posibil să punem legea în vigoare.

Cu siguranţă pensiile cresc! Banii sunt prinşi în buget, dar dacă apar schimbări oamenii trebuie să ştie de ce, să li se explice”, a declarat Violeta Alexandru.

Sursă FOTO. citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul fanatik.ro