Deutsche Welle: Cei peste 200 de ”Sclavii” români infectați cu Covid-19 de la un abator din Germania sunt ignorați de autorități

Acum câteva zile, presa germană atrăgea atenţia că peste 200 de angajați, printre care mulți români, ai unui abator aparținând companiei Westfleisch din Coesfeld s-au infectat cu noul coronavirus, scriu cei de la stirileprotv.ro citând dw.com

Românii care lucrează în abatorul din Germania şi sunt infectați cu Covid-19, sunt ignorați de autorități și nu respectă nicio regulă de carantină, pentru că nimeni nu-i supraveghează. Situația lor este descrisă de Deutsche Welle ca fiind una de ”sclavie modernă”.

Un român care nu doreşte să-şi spună numele, dar se ştie că este din Sibiu, are aproximativ 50 de ani, părul rar și negru, stă în fața unei clădiri din cărămidă cu două etaje din Rosendahl, un sat din regiunea Münsterland, a declarat: ”Clădirea aceasta dărăpănată este în carantină din cauza coronavirusului”, scriu cei de la DW.

Din vorbele bărbatului care vorbește cu greu germană sau engleză, nu pare să înțeleagă ce înseamnă carantină în Germania, respectiv să stai în casă. Acesta poartă o mască de față din hârtie, dar în jurul gâtului, gura și nasul sunt libere. Din discuţia cu el, se înţelege că a lucrat la fel ca mulți dintre compatrioții săi în abatorul Westfleisch din Coesfeld pe care autoritățile l-au închis temporar.

Vestea că foarte mulţi muncitori români, bulgari și polonezi s-au infectat cu noul coronavirus, a făcut ca autorităţile să închidă abatorul. Până la ora când a fost realizat interviul, nu a apărut vreo înștiințare scrisă sau vreun reprezentant al autorităților care să avertizeze asupra faptului că această clădire se află în carantină. La o simplă verificare a cutiilor poştale de la intrare se poate observa că în clădire există o mulțime de nume românești. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În timpul conversației cu bărbatul din Sibiu, se apropie de noi un alt român, având un pachet de ouă sub braț. Supermarketul se află la o aruncătură de băț.

Nimeni nu se simte cu adevărat responsabil pentru protejarea lucrătorilor străini, se plânge Anne-Monika Spallek, purtătoare de cuvânt a Partidului Verzilor din regiunea Coesfeld, iar românii aflaţi în carantină se plimbă nestingheriți.

În timp ce echipa DW se afla acolo, la fața locului a ajuns un și un microbus, din care au coborât reprezentanți ai Oficiului de Ordine Publică, Autorității Centrale pentru Străini și ai Oficiului Sanitar.

Purtând echipament de protecție, aceștia au intrat în clădirea cu lucrători români. Se pare că este pentru prima oară când românii de aici sunt testați.

Ulterior, autoritățile din Coesfeld au anunțat că au fost prelevate probe de la 930 de angajați ai Westfleisch.

”Cam târziu”, remarcă unul dintre locatarii clădirii la sosirea oficialilor. În cealaltă parte a străzii, o femeie spune că îi pare rău pentru lucrătorii străini de la Westfleisch.

”Este vorba despre oameni foarte săraci, adăpostiți și exploatați în cartiere deteriorate”, spune Anne-Monika Spallek.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO - Valer Kovacs, polițistul care a dezvăluit planul de amenzi pe perioada stării de urgență, a fost dat afară din Poliție - Stiri de Actualitate

Comments are closed.