O angajată a căilor ferate britanice a murit de coronavirus, după ce a fost scuipată de o persoană infectată

Tragedie fără margini pentru familia unei angajate a căilor ferate britanice, care a murit de coronavirus, după ce o persoană a pretins că este contaminată a scuipat-o, scriu cei de la regatulunit.com citând anunțul sindicatulului din cadrul sectorului feroviar, relatează AFP.

Femeia se numea Belly Mujinga, avea 47 de ani şi lucra la Gara Victoria din Londra. Aceasta a resimţit simptomele coronavirusului în urma unei agresiuni care i-a vizat pe ea şi pe un coleg de-al său, în data de 22 martie 2020, când cei doi au fost scuipați de către un călător.

”Ei se aflau în sală, lângă ghişeu, când au fost agresaţi de către un client care i-a scuipat”, a anunţat sindicatul TSSA într-un comunicat. Câteva zile mai târziu, medicul lui Belly Mujinga i-a recomandat să-şi întrerupă activitatea, notând că prezenta probleme respiratorii. Aceasta și-a încetat activitatea, însă starea de sănătate a acestia a continua să se înrăutățească și a fost necesară internarea în spital și conectarea la un aparat de respirație artificială.

Angajata Belly Mujinga a murit trei zile mai târziu, lăsându-şi în urmă soţul şi o fiică în vârstă de 11 ani, care nu au mai revăzut-o de când a plecat cu ambulanţa la spital.

Compania la care era angajată victima, Southern Railway, a dat asigurări că ia cazul ”foarte în serios” şi că a lansat o anchetă internă. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Poliţia britanică a Transporturilor a deschis apoi o anchetă, potrivit TSSA, care anunţă că a cerut autorităţii de reglementare a transportului feroviar să analizeze evenimentele.

Secretarul general al sindicatului, Manuel Cortes, a cerut ca guvernul să acorde o indemnizaţie familiilor tuturor lucrătorilor din sector care au murit din cauza covid-19, aşa cum se întâmplă în cazul membrilor personalului din domeniul sănătăţii.

Sursă FOTO. Cititi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul regatulunit.com

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO - DJ-ul romașcan Iulian Rugină a învins Coronavirusul: “Virusul este real și este printre noi!” - Stiri de Actualitate

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*