Şapte persoane din echipa medicilor voluntari întorși din Republica Moldova, au fost depistate cu noul coronavirus

La începutul lunii mai, 52 de medici şi asistenţi români au plecat în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii lor în lupta cu coronavirusul, scriu cei de la observatornews.ro

Sâmbătă, medicii şi asistenţii medicali au revenit în România după o misiune de 14 zile în Republica Moldova şi au fost întâmpinaţi la vama Albiţa de către premierul Ludovic Orban, de şeful DSU, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Conform declaraţiilor date de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, din echipa revenită în ţară, există şapte persoane depistate cu noul coronavirus.

Din echipa care s-a aflat în misiune umanitară în Republica Moldova, şapte persoane, între care trei medici și o asistentă, au fost confirmate cu coronavirus, toate fiind asimptomatice, prezentând o stare generală bună. Cu toţii vor fi trataţi în ţară.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că regretă că aceştia s-au infectat. Articolul continua dupa reclame …

loading...

“Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a afirmat șeful Executivului.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro