Coronavirus – O lună de intubare l-a făcut să arate aşa … „Mă gândeam că sunt tânăr și că nu mă va atinge”

Mike Schultz este un american din Boston şi abia a fost externat din spital, după ce a stat internat 45 de zile, fiind diagnosticat cu coronavirus. Bărbatul este asistent medical, are 43 de ani şi povesteşte că a luat virusul, cel mai probabil, la un concert la care a participat alături de prietenul său, la începutul lunii martie, scriu cei de la ziarulromanesc.net

„Mă gândeam că sunt tânăr și puternic, dar oricine poate fi lovit de această boală”, povestește asistentul medical Mike Schultz, după o lună și jumătate în spital, dintre care patru săptămâni conectat la aparatul de respirat dintr-o secție de terapie intensivă.

Asistentul medical care s-a vindecat de coronavirus a decis sa arate tuturor efectele devastatoare pe care Covid-19 le poate avea asupra corpului uman, scriu cei de la Fanpage.it

În ziua de 16 martie s-a prezentat la spital, datorită faptului că de două zile începuse să se simtă rău. Apoi, starea sa s-a înrăutățit, avea probleme respiratorii și febră mare, până când medicii au decis că trebuie să fie conectat la aparatul de respirat artificial.

După 4 săptămâni și jumătate, Mike s-a trezit în alt spital decât cel în care fusese internat inițial, convins că fusese sedat pentru doar câteva zile. După alte 10 zile de convalescență, a fost externat. Medicii spun că se va reface total, dar efectele bolii l-au marcat profund. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Înainte de a se interna, Mike cântărea 86 de kilograme şi se antrena zilnic, fiind convins că este tânăr, sănătos şi nu va fi afectat de virus.

„Vreau să arăt tuturor cât este de dificil să fii internat în secția de Terapie Intensivă timp de mai multe săptămâni. Coronavirusul a redus capacitatea mea pulmonară, dar acum devin mai puternic de la o zi la alta. Voi reveni cel de dinainte, poate chiar mai puternic”, a scris Mike pe profilul său de Instagram. În timpul bolii a pierdut 23 de kilograme.

Într-un interviu pentru BuzzFeed News, asistentul a povestit: „Mă gândeam că eram îndeajuns de tânăr să nu-mi fac probleme, și știu că multă lume gândește la fel. Cu postarea mea vreau să arăt că i se poate întâmpla oricui. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, sănătos sau cu patologii anterioare, virusul poate distruge pe oricine”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net