Un patron din Italia a adus cu avionul privat din țară, opt românce capabile să taie impecabil via.

Grija faţă de muncitorii români a ajuns la un nivel ridicat, iar preţuirea acestora s-a observat în aceste zile în Italia, când proprietarul unei crame de vinuri din Italia a decis să aducă muncitoarele românce de care avea nevoie cu un avion privat, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Acesta a declarat că româncele îi lucrează via impecabil și că nu avea altă soluție de a le aduce în Italia, asumându-și astfel costul foarte ridicat cu transportul.

Martin Foradori Hofstätter este proprietarul uneia dintre cele mai importante vinării din Tirolul de Sud şi încearcă de săptămâni întregi să-i aducă în Italia pe vechii săi muncitori de sezon, specializați în tăierea podgoriilor. Este vorba despre opt românce capabile să taie impecabil plantele, fără a le deteriora și astfel se garantează calitatea strugurilor (și a vinului), relatează Corriere della Serra.

Pentru că a înţeles regulile impuse de pandemie, patronul italian a închiriat un jet privat pentru a le aduce pe cele opt românce la Bolzano.

Povestea începe la granița cu Ungaria. Uniunea Europeană a fost de acord cu organizarea unor coridoare care să faciliteze tranzitul forței de muncă din est. Producătorii de vinuri germani și austrieci au beneficiat deja de acesta.

loading...

„Am încercat să rezolvăm problema în toate felurile – spune el – Așa că, după două săptămâni de apeluri telefonice, contacte cu politicieni locali, din Roma și Uniunea Europeană, reprezentanți ai ambasadelor, precum și discuții intense cu managerii asociațiilor comerciale, ne-am trezit nevoiți să închiriem, in extremis, un jet privat de la aeroportul din Cluj pentru a le aduce în Italia. Pentru această perioadă, o puteți considera o cheltuială chiar nebună, dar fără aceasta, viitorul podgoriilor mele ar fi fost compromis. Nu aveam nicio alternativă,” a povestit proprietarul.

Sursâ FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul stiridiaspora.ro