Tragedie! Doi batrani plâng neîncetat, dupa ce fiul lor a dat foc la casa şi apoi s-a spanzurat

Un caz deosebit de socant s-a petrecut de curand in comuna Lipovat din judetul Vaslui. Un barbat in varsta de 40 ani si-a incendiat casa, iar apoi s-a spanzurat la marginea unei paduri din apropierea locuintei, scriu cei de la stiriest.ro

Conform primelor informatii de la fata locului, omul ar fi stropit locuinta cu benzina si in timp ce pompierii ii cautau cadavrul printre resturile arse, el si-a pus capat zilelor. Parintii sai, oameni batrani si cu frica de Dumnezeu, locuiau cu fiul lor in aceeasi curte. Acestia au observat flacarile si au dat alarma, insa in ciuda interventiei pompierilor, nimic nu a mai putut fi salvat.

Presa locala scrie ca barbatul nu era casatorit si aflase de curand ca are probleme de sanatate. Valica Sbârlea locuia într-o casă batraneasca pentru modernizarea careia a muncit din greu in ultimii ani, iar parintii sai intr-o anexa imbunatatita. Acestia se ajutau unii pe altii, uneori se mai si certau, dar nimic nu prevedea un asemenea final tragic.

De cand aflase ca are probleme grave de sanatate, barbatul era mai abatut, iar parintii l-au lasat sa se linisteasca. In aceasta saptamana, Valica Sbârlea trebuia sa se prezinte la un control medical, la Vaslui.

Supararea l-a facut pe acesta sa cumpere cinci litri de benzina, cu care a stropit acoperisul si locuinta de jur imprejur, dupa care a dat foc si a plecat de acasa. Cu toate ca pompierii sositi la fata locului au incercat sa stinga flacarile, din casa nu a ramas mare lucru. Vecinii si salvatorii s-au gandit ca barbatul va fi gasit carbonizat in casa, dar nu a fost asa. Articolul continua dupa reclame …

loading...

“Am venit repede cand am aflat ca arde casa cumnatului. Erau flăcări mari. Nu te puteai apropia. A fost si o explozie. Am inteles apoi ca a avut un bidon de benzina. Credem că a stropit si apoi a incendiat. Noi am crezut ca el doarme in casa, insa pompierii nu l-au găsit după ce au atins incendiul. Atunci ne-am gândit la ce e mai rau. Ne-am adunat vreo 20 de oameni si am plecat, în puterea nopții, în căutarea lui. Stiam zona pe unde merge. L-am gasit la marginea pădurii, la aproximativ 300 metri distanță. Era spânzurat. Nu au mai avut medicii nicio putere! Nu inteleg de ce a facut asta. El si-a pierdut viata, din casa nu am salvat nimic. I-au ieșit analizele rau, dar avea miercuri programare la medic. Poate si asta e un motiv, poate si faptul că era singur! Nu stim”, a spus Toni Simionica, ruda victimei.

Echipajele medicale din cadrul IJSU Vaslui au incercat sa il salveze pe barbat insa, din pacate, nu s-a mai putut face nimic si a fost declarat decesul.

UPDATE 25.05.2020

”Era un bãiat foarte muncitor. Lucra în pãdure, aducea lemne oamenilor din sat. Pleca dimineata la 5 si se întorcea seara, la 10. Prin muncã a reusit sã strângã niste bani pe care i-a investit în casa în care stãtea împreunã cu pãrintii. Dacã nu era el, casa aia se dãrâma. Îi avea doar pe ei doi si o fată de la Fundu Vãii, cu care se iubea. A vrut să o aducã acasă, însă părintii lui au fost împotriva acestei relatii pentru că fata era de etnie romă. Au fost multe scandaluri acolo, din cauza asta. Si săptămâna trecutã s-au certat. Valică i-a amenintat că dă foc la tot ce a făcut , iar apoi se duce să se spânzure”, spun vecinii, potrivit vremeanouă.ro.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiriest.ro