Veste Bună! Românii care CRED că au avut Covid-19 se pot TESTA GRATUIT, dacă donează apoi plasmă

O veste bună vine din partea furnizorilor de sănătate, în contextul în care, cei care cred că au avut Covid 19, dar nu au fost testați, pot face analiza respectivă gratuit la anumite clinici private cu o condiție: să doneze plasmă pentru a-i salva pe alții, dacă au deja anticorpi, scriu cei de la stirileprotv.ro

Deoarece numărul donatorilor de plasmă este scăzut, furnizorii de sănătate vor să implementeze acest protocol pentru ca oamenii să meargă să doneze. În acest moment, doar 157 români vindecați au donat plasmă. Tratamentul cu plasmă se pare că este eficient, iar un număr șapte persoane care erau în stare gravă sunt acum declarate vindecate.

Conform medicilor specialişti, pentru bolnavii aflaţi în stare gravă sau critică, salvarea ar putea veni din plasma donată de cei care au fost infectaţi şi s-au vindecat.

Medicul rezident Alexandru Covaciu a donat plasma după ce a învins boala.

„M-am gândit că “de ce nu?” Dacă tot am trecut prin boala, de ce să nu donez, de ce să nu ajut. După ce m-am infestat am stat 11 zile în spital, iar la 14 zile de la externare am putut să merg să donez. A fost ca o simplă donare de sânge doar că e o procedură mai lungă, durează mai mult decât o donare de sânge, durează undeva la 40 de minute.”, a mărturisit Alexandru. Articolul continua dupa reclame…

Până acum, doar 25 de pacienţi au fost trataţi cu plasmă donată. Unii, în stare mult prea gravă, au decedat, cum este cazul IPS Pimen. Starea altora s-a ameliorat, iar 7 au fost declaraţi vindecaţi.

Până în prezent, din plasma recoltată de la cele 157 de persoane s-au obţinut 85 de doze cu ajutorul a 18 aparate performante, donate de o companie privată. Reprezentanţii societăţii spun că ar mai dona alte 30, dacă statul ar fi interesat să le folosească.

În replică, reprezentanţii ministerului Sănătăţii susţin că la Timişoara aparatul a fost până la urma instalat. Oficialii spun că în total ar fi primit doar 3 aparate, iar despre aparatele care ar sta nefolosite, nu ar şti nimic.

IMPORTANT! Tot furnizorii privaţi vin cu următoarea idee – dacă aţi avut contact direct cu o persoană infectată, nu aţi fost internat şi nici testat, dar credeţi că sunt puţine şanse să nu fi contractat virusul, aţi puteţi să vă testaţi la ei. Plătiţi testul, dar dacă apoi mergeţi să donaţi plasmă, vi se decontează suma cheltuită. Pe de altă parte, dacă rezultatul este negativ, nu vi se mai decontează nimic.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro