O româncă gravidă a murit în Italia. În România o aşteptau încă patru copii. Organele femeii au fost donate…

O tragedie fără margini a căzut pe umerii unui român din Italia, a cărui soţie s-a stins din viaţă pe patul unui spital. Românca noastră avea 29 de ani şi era însărcinată. Aceasta s-a internat în cursul nopții de joi, 21 mai, la spitalul din Licata, având hemoragie, scriu cei de la rotalianul.com

În acel moment, medicii au hotărât că era necesară o intervenție chirurgicală abdominală, dar condițiile tinerei mame s-au agravat din cauza unui edem cerebral. Deoarece starea de sănătate nu era una tocmai bună, s-a decis transferul la spitalul din Agrigento, doar că femeia a murit la scurt timp după ce a fost internată la terapie intensivă.

Imediat după ce a fost constatat decesul, organele conaționalei noastre au fost donate, totul întâmplându-se cu acordul soțului.

Procuratura din Agrigento a deschis o anchetă pentru a verifica dacă medicii au vreo responsabilitate cu privire la decesul femeii românce și dacă viața acesteia ar fi putut fi salvată, informează Agrigento Notizie.

Cel mai important lucru din anchetă la această oră este acela în care se va verifica dacă au existat neglijențe din partea medicilor. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Parchetul a demarat o anchetă cu acuzația de omor din culpă, deocamdată împotriva unor persoane necunoscute, până ce responsabilitățile vor fi individuate și atribuite. Luni, 25 mai, a fost efectuată autopsia trupului neînsuflețit.

O echipă formată din trei specialiști va trebui să facă lumină asupra decesului conaționalei noastre, cu domiciliul în Palma di Montechiaro, mamă a patru copii, care a murit la spitalul din San Giovanni di Dio după ce a fost transferată de la San Giacomo d’Altopasso din Licata. Cauzele decesului vor fi verificate de către medicul legist Giuseppe Ragazzi, ginecologul Vincenzo Rapisarda și anestezistul Fortunato Stimoli. Ancheta este condusă de procurorul Sara Varazi.

Procurorul a solicitat comisiei de specialiști să verifice pe baza fișei medicale care a fost cauza exactă a decesului și dacă femeia suferea de boli preexistente. Procurorul mai dorește să afle „dacă un diagnostic rapid și corect i-ar fi putut salva viața”.

Întrebări complexe la care se va răspunde în cursul săptămânilor următoare. Între timp, se pare că din primele elemente care au apărut în urma autopsiei, mama româncă ar fi avut o sarcină ectopică (extrauterină) nediagnosticată care a generat complicații grave.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com