Atenţie ŞOFERI! Noi reguli de la 1 iulie, pentru obţinerea carnetului de conducere. Ce se întâmplă cu pensionarii

Din data de 1 iulie 2020, persoanele care vor să obţină carnetul de conducere trebuie să aibă cel puțin 10 clase terminate. Legea prevede schimbări şi pentru şoferii pensionari. Aceştia vor fi obligaţi să facă controale medicale mai des. Astfel, şoferii care au probleme cardiace sau diabet vor obține mai greu permisul auto, scriu cei de la olt-alert.ro citând romaniatv.net

Noutatea cea mai mare este aceea că, începând cu 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puțin 10 clase terminate.

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și ca cei care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei care sunt surprinși în timp ce conduc folosind telefonul mobil riscă amenzi cuprinse în Clasa III de contravenții (2-3 puncte), cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

În cazul în care folosirea telefonului reprezintă una dintre cauzele care au dus la încălcarea altei reguli privind circulația autovehiculelor pe drumurile publice, sancțiunea crește semnificativ: 4-5 puncte de amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Articolul continua dupa reclame …

loading...

COD RUTIER 2020. Noi reguli pentru şoferi. Ce riscați dacă nu aveți trusă?

Conform codului rutier, conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni: de la 4 sau 5 puncte penalizare și amendă de la 420 lei la 525 lei.

Sursă FOTO. Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul olt-alert.ro