Valentina Vassilyeva a născut 69 de copii. Aceasta a trăit în secolul al 18-lea şi este cea mai prolifică mamă din lume

Aceasta este o poveste aproape imposibilă şi totuşi reală în urma investigaţiilor făcute de către specialişti. Valentina Vassilyeva a fost prima soţie a lui Feodor Vassilyev, un țăran care a trăit în secolul al 18-lea în Șuia, Rusia. Conform informaţiilor descoperite, femeia ar fi avut 27 de sarcini. În urma acestora s-au născut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleţi şi 4 de qvatrupleţi, scriu cei de la redactia.ro citând guinnessworldrecords.com.

Pentru prima dată, cazul a fost raportat la Moscova pe 27 februarie 1782 de reprezentanţii Mânăstirii Sf. Nicolae, din Rusia, care au ţinut evidenţa tuturor copiilor născuţi de Vassilyeva.

În urma datelor culese, femeia care a născut 69 de copii a fost înscrisă în Cartea Recordurilor

Soţul Feodor Vassilev a avut 87 de copii, din două căsătorii. Datorită datelor găsite, se pare că şi cea de-a doua soţie a lui Feodor Vassilev a născut mulţi copii, mai bine zis, aceasta a adus pe lume șase perechi de gemeni şi două seturi de tripleţi. Feodor Vassilev avea 75 de ani cand s-a făcut constatarea. În total, 35 de nașteri, 87 de copii, dintre care 82 au trăit.

Specialiştii care au investigat acest caz, consideră că povestea este cât se poate de reală. Experții cred că rusoaica avea predispoziție genetică la hiper-ovulație (eliberarea mai multor ovule în loc de unul singur într-un singur ciclu), iar acest lucru ar fi dus la o creştere considerabilă a şanselor de a avea mai mulţi urmași.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul redactia.ro