Guvernul vrea să aducă în țară românii care lucrează în străinătate. În agricultură, salariul va fi de 600 de euro …

O veste bună pentru românii care alegeau străinătatea pentru a lucra în sectorul agricol, vine din partea guvernului, care este pregătit să majoreze la 3.000 de lei (600 euro), salariu net în agricultură, conform ministrului Agriculturii, Adrian Oros, scriu cei de la incont.stirileprotv.ro

În prezent, guvernul lucrează la o strategie, iar una dintre măsurile care se vor lua va fi majorarea salariului net în agricultură. Acesta a precizat că anul acesta pentru Programul “Tânărul Fermier” se vor aloca 43 milioane de euro şi va avea două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, va fi destinată celor din diaspora.

“Domnilor, cei care au plecat din păcate în această perioadă, pleacă de ani de zile, ca urmare a contractelor pe care le au cu angajatorii de acolo. Mulţi dintre ei alungaţi de politica păguboasă a PSD-ului, din regiunile pârjolite de baronii voştri. Ce programe aţi gândit voi pentru românii care au plecat să muncească în Europa? Aţi alungat din ţară peste 4 milioane de români, în cei 22 de ani de guvernare, iar acum le propuneţi să cultive acasă sparanghel? Guvernul PNL are în lucru o strategie de aducere acasă a Diasporei ridicând salariul net, în sectorul agricol, la 3.000 de lei. Anul acesta, Programul “Tânărul Fermier” va aloca 43 milioane de euro şi va avea două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, va fi destinată celor din Diaspora”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

Adrian Oros a mai precizat că, pentru prima dată, beneficiarii acestui program vor primi şi până la 50 de hectare în arendă sau concesiune. “Nu le vom mai da prietenilor voştri pe redevenţe ridicole. Din iunie, vom implementa o schemă de sprijin pentru cei care angajează muncitori zilieri sau sezonieri. Am adoptat Hotărârea Guvernului nr. 356/2020 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară”, a mai spus Oros.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul incont.stirileprotv.ro

loading...