În urma unui accident, unei femei i-au fost transplantate mâini de bărbat. După ani de zile, mâinile s-au modificat după corpul ei

Un accident de autobuz petrecut în 2016 a făcut ca unei tinere din India să i se amputeze ambele mâini. Anul 2017 i-a adus vestea mult aşteptată, iar tânăra Shreya Siddanagowder a fost supusă unei operaţii chirurgicale, în care medicii i-au transplantat membrele unui bărbat de 21 de ani, a cărui culoare a pielii era ceva mai închisă decât a ei, scriu cei de la yoda.ro

După câţiva ani de la operaţie, aceasta a observat o schimbarea majoră cu mâinile ei. În anii care au urmat, tânăra s-a obișnuit cu noua sa înfățișare, și-a recăpătat funcțiile motorii și a observat chiar și schimbări surprinzătoare. Brațele sale au devenit, treptat, mai subțiri, iar pielea s-a deschis la culoare și s-a armonizat cu tonurile sale naturale.

„Sunt prima femeie din lume care primește mâini bărbătești”, spunea atunci tânăra. Între timp, însă, membrele au devenit mai feminine, mai subțiri și mai ușoare. O explicație ar putea fi aceea că mușchii s-au adaptat noului organism-gazdă, iar nervii au început să trimită semnale, mușchii fiind solicitați în funcție de nevoile corpului.

Conform statisticilor, in întreaga lume exista mai puțin de 100 persoane au primit transplant de membre, iar modificările care apar odată cu această procedură pot fi substanțiale. Deocamdată nu este cunoscută exact cauza pentru care apar transformările, dar medicii continuă să studieze cu atenție aceste cazuri.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul yoda.ro