Un român întors în țară din Germania a fost găsit mort, aflându-se în carantină.

În urmă cu doar câteva zile, un român în vârstă de 51 de ani din Bistrița-Năsăud se întorcea în țară, venind din Germania. Când a intrat în ţară, bărbatului i-a fost impusă măsura de izolare la domiciliu, numai că, dar după câteva zile de la întoarcere, polițiștii au constatat că acesta nu a respectat restricțiile și astfel a fost pus sub carantină instituționalizată, scriu cei de la Gazeta de Bistrița.

Conform informațiilor făcute publice de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, bărbatul a venit în România dinspre Germania pe data de 22 mai și a intrat imediat în izolare la domiciliu. În ziua de 25 mai 2020, bărbatul a încălcat măsura impusă de autorități și a fost pus în carantină instituționalizată. În cursul dimineții de astăzi, 3 iunie, polițiștii care asigură paza clădirii l-au găsit pe bărbat fără viață.

„În această dimineață și la prânz, persoana respectivă nu a ridicat masa, astfel că jandarmii care asigurau paza locației de carantinare au încercat să ia legătura cu aceasta pentru a verifica dacă sunt nereguli. Ca urmare a faptului că nu au reușit să stabilească un contact, forțele de ordine au recurs la intrarea forțată în camera acesteia. Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență, astfel că s-a efectuat un apel 112. Echipajele medicale care au intervenit la fața locului au constatat decesul acestuia”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Imediat la faţa locului a ajuns o echipă formată din polițiștii de la Investigații Criminale și Criminalistic, care au făcut cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc tragedia. A fost dispusă de asemenea efectuarea autopsiei asupra trupului neînsuflețit pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Din primele informaţii, se pare că bărbatul nu s-a plâns în niciun moment de probleme de sănătate, de simptome specifice COVid-19 sau alte probleme. Ultima dată când s-a luat legătura cu această persoană a fost în seara de 2 iunie.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul Gazeta de Bistrița.