VIDEO – Nu veniţi cu lumânări de acasă, “Nu vă aduce niciun folos Duhovnicesc”

Enoriaşii care ajung la o biserică din Năvodari, dau cu ochii de niște afișe prin care sunt avertizați că nu li se vor împlini rugăciunile dacă folosesc lumânări cumpărate din alte magazine, decât cele ale Arhiepiscopiei Tomisului, scriu cei de la stirileprotv.ro

Cu toate că oamenii rămân fără cuvinte și nu mai știu ce să creadă, reprezentanții Arhiepiscopiei sunt de acord cu anunţurile scrise şi salută decizia preoților, de a-i avertiza, că pot pierde ajutorul divin, dacă aprind lumânări … nesfințite.

Ca să fie bine văzut, anunţul este amplasat chiar în zona dedicată aprinderii lumânărilor, într-o biserică din Năvodari, judeţul Constanța. Enoriaşii sunt avertizaţi că nu vor avea nici un folos duhovnicesc – adică rugăciunile nu le vor fi ascultate – dacă aprind lumânări luate din surse… nesfinţite, cum ar fi … magazinele. Doamna vânzătoare “de la lumânări”, are grijă să avertizeze fiecare credincios despre îndeplinirea rugăciunilor în momentul când este aprinsă o lumânare cumpărată de la “chinezi”.

Făcând abstracţie de semnificaţia duhovnicească a disputei, preotul recunoaşte că, în ultimă instanţă, nici încasările parohiei nu sunt de lepădat.

Ce spune Vasile Vasile, preot paroh: “Dacă ei cumpără lumânări din altă parte să le aprindă în altă parte nu la noi! Pe noi ne afumă şi eu pur şi simplu fac bine altora!” Articolul continua dupa reclame …

loading...

Reporter ProTv: Deci lucrul acestă vă ajută şi pe dumneavoastă pentru a avea nişte încasări…

Vasile Vasile: “Da domnule, pentru că din asta trăim şi noi, înţelegeţi?”

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: “Nu este nimic ilegal, nu este nimic imoral.”

Reporter ProTV: “Dar mesajul acelui anunţ, că nu ajută duhovniceşte…?”

Eugen Tănăsescu: “Pai taman la asta face referire, la Hristos care este simbolizat de lumânare. Şi în cazul acesta e nepotrivit să îţi iei lumânare de la un magazin.”

În bisericile care ţin de Arhiepiscopia Tomisului, o lumânare obişnuită costa până la doi lei, dublu faţă de preţul din magazine.

Sursă VIDEO: Știrile PRO TV Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro